Jatkuva oppiminen menestystekijänä

Digitalisaation muuttaessa työelämää kiihtyvällä tahdilla työntekijöiltä odotetaan valtavaa kykyä oppia uutta. Koulussa opetetut tiedot ja taidot eivät enää riitä vaan on otettava oppiminen omiin käsiin ja pidettävä yllä omaa osaamistaan. Vaikka digitaaliset työvälineet auttavat oppimaan ja muistamaan asioita ällistyttävällä tehokkuudella. On kuitenkin muistettava että ihmisen on vaikea oppia uutta jos ei ole aidosti kiinnostunut asiasta.

Oppijat voittavat pelin

Itseohjautuva oppiminen on hyvä tapa tehdä asioita, koska se antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa uutta osaamista vanhan päälle. Se antaa mahdollisuuden lisätä osaamista osaamisen päälle ja täten syventää jo opittuja taitoja. Onkin sanottu että mitä enemmän maailma muuttuu sitä enemmän meidän pitää adaptoitua siihen. Siksi jatkuva oppiminen on nykytyön tärkein menestystekijä ja uskomme että ne ihmiset jotka kykenevät oppimaan tulevat voittamaan pelin parhaista työpaikoista. Lisäksi on tärkeää että epäonnistumisia ei vaieta kuoliaaksi, koska niissä on valtava oppimisen potentiaali.

Oppiminen digitaidot sovelto

Oppiminen on tärkein tulevaisuuden metataito

“Oppimisesta on jälleen tullut intohimoni. En ole pariin vuoteen lukenut ainoatakaan romaania vaan ainoastaan tietokirjoja. Lisäksi kuuntelen lähes jatkuvasti podcasteja autossa, lenkillä ja aina kun olen liikkeessä. Mä yritän oppia joka päivä jotain uutta.”

Lue tästä blogi ja katso video mitä mieltä oppimisvalmentaja Tuomo Loukomies on oppimisen merkityksestä digitaitojen haastattelussa.

digitaidot sovelto oppiminen

Työn tulisi opettaa päivittäin

“Käytän itse työssäni päivittäin lähes kaikkia mahdollisia epämuodollisen oppimisen tapoja. Luonnollisesti luen paljon mutta katson myös erilaisia oppimisvideoita verkosta. Lisäksi minulla on hyvä tilanne koska meillä Soveltolla on 70 oppimisen ja opetuksen asiantuntijaa, jolta opin päivittäin jotain”- Sanna Varpukari. 

Lue Sanna Varpukarin blogi ja kuuntele mitä mieltä hän on tulevaisuuden oppimisesta.